Наступного тижня Міністерство юстиції запускає в тестовому режимі роботу реєстру корупціонерів.

Демо-версію цього реєстру та онлайн-сервісу послуг РАГСів міністр юстиції Павло Петренко представив на засіданні комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції.

Міністр заявив, що існує близько 100 реєстрів різних державних органів, і це викликає певні складнощі для українців. Петренко нагадав, що з початку року Мін'юст відкрив реєстр нерухомості, реєстр бізнесу, запустив роботу онлайн-сервісів для отримання довідок, виписок та витягів.

"На сьогоднішній день було отримано близько 40 тисяч виписок та довідок, було більше мільйона заходів", - сказав міністр юстиції.

Читайте також: Мін'юст зареєстрував партію "Укроп"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами Петренка, інформацію з реєстру корупціонерів можна отримати за прізвищем, посадою та різновидом покарання. При цьому він уточнив, що інші персональні дані чиновника-корупціонера в реєстрі не відображаються.

Крім того, міністр розповів про майбутній запуск нового онлайн-сервісу Мін'юсту. Через 10 днів послуги РАГСів можна буде отримувати в електронному режимі, за аналогією з уже існуючими онлайн-сервісами.

За словами Петренка, це дасть можливість людям не звертатися безпосередньо в ці установи, вистоюючи черги для оформлення заявки на послугу РАГСу