Уряд готує низку змін в управлінні зоною відчуження.

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив під час робочої поїздки на ЧАЕС разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у четвер, 9 липня, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Державне агентство з управління зоною відчуження треба ліквідувати" - заявив він. Замість цього на Чорнобильській АЕС створять держконцерн по роботі з ядерними матеріалами.

"До його складу концерну увійдуть державні підприємства та компанії, які працюватимуть з ядерними матеріалами, зокрема відпрацьованими", - зауважив він.

Читайте також: До річниці трагедії на ЧАЕС готують донорську конференцію

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Глава уряду також додав, що для цього необхідно прояснити стан екологічної ситуації в зоні відчуження і підтвердити його висновками світових експертів.

Також зона ЧАЕС може стати привабливою з інвестиційної точки зору, вважає прем'єр.

"Ми можемо генерувати тут електричну енергію від сонячної", - зазначив він.

Інвестори з Німеччини вже цікавилися цим проектом.

При цьому глава уряду наголосив, що за 30 років керування зоною відчуження "взагалі не змінилося".

"Тут, по суті, Радянський Союз і радянські правила. І для того, щоб подолати цю корупцію радянського стилю, система управління зоною відчуження буде концептуально змінена", - пообіцяв чиновник.