Вперше за останні роки, а фестиваль проводиться під особистим патронатом Олександра Лукашенка з 1995 року, на церемонії відкриття місце № 1 в президентській ложі було порожнє.

Заступник прем'єр-міністра Білорусі Наталія Качанова оголосила журналістам, що Олександр Лукашенко не приїде до Вітебська, так як перебуває в Уфі. Він бере участь у заходах міждержавного об'єднання BRICS і Шанхайської організації співробітництва.

Як передає "Білоруський партизан" з посиланням на Радіо Свобода, пересічні мешканці Вітебська також відчули зміну в фестивальній атмосфері. У місті не стоять "даїшники" через кожні 100 метрів на шляху президентського кортежу, немає і незліченних міліцейських патрулів в околицях Літнього амфітеатру.

Читайте також: Лукашенко попросив у Путіна кредит в три мільярди доларів

Замість щорічного неврозу напередодні приїзду Олександра Лукашенка, у Вітебську панує млявий спокій. Фестиваль офіційно відкрили 9 липня.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами Кочанової, Олександра Лукашенка слід очікувати на церемонії закриття фестивалю, яка розпочнеться 13 липня о 22 годині.