Заблоковані під Мукачевим бійці "Правого сектора" записали відеозвернення, в якому пояснили свою версію про те, чому почалася перестрілка.

Відео на своїй сторінці в Facebook опублікував журналіст Мілан Лєліч.

За словами бійців, депутат-регіонал Михайло Ланьо сам викликав їх на переговори, оскільки "Правий сектор" встановив блокпости і заважав нардепу провозити контрабанду. Коли 12 бійців приїхали на переговори, їх чекало близько 100 озброєних "тітушек". Поки командир групи ПС спілкувався з Ланьо, на двох "Тойотах" приїхав невідомий "спецназ" з кулеметами і бійці ПС вирішили піти. Вони кинули димову шашку, у цей момент хтось відкрив стрілянину, в результаті чого в один з бійців "Правого сектора" отримав поранення.

Крім цього прес-секретар "ПС" у Львівській області Тарас Кузяк, заявив, що сьогодні вранці представники силових структур заблокували всі навчально-тренувальні бази "Правого сектору" в західних областях України.

"На даний час сім БТРів і велика кількість правоохоронців оточили тренувальну базу в Сколівському районі Львівської області, яка розташована неподалік від міста Сколе. Вхід-вихід з бази, де постійно проходять навчання від 20 до 100 активістів "Правого сектора", які звідти відправляються в зону проведення АТО, заблокований. Така ж інформація надходить з інших навчально-тренувальних баз, які знаходяться на території західних областей ", - сказав Кузяк.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Опрелюднено відео вчорашньої бойні в Мукачево

За його словами, силовики, таким чином блокують можливість активістів "ПС" відправитися "на допомогу побратимам в Закарпатті".

"Зараз до яких-небудь активних дій силовики не вдаються. Ми сподіваємося на здоровий глузд, проте в разі штурму бази в Сколівському районі ми готові вдатися до опору, - заявив Кузяк.