Вчора представники організації "Східний корпус" разом із співробітниками міліції вийшли на перевірку аптеки на Салтівці. За словами місцевих жителів, в ній без рецептів нібито продавали нарковмісні препарати.

Щоб переконатися в цьому, активісти під виглядом покупців вирішили придбати такі "ліки". При цьому, за їх словами, ніяких рецептів провізор у них не вимагала.

Після рейду аптеку не закрили, законність її діяльності перевіряє міліція.

В "Східньому корпусі" розповіли, що за кошти, вилучені після громадської ревізії іншої аптеки вже встановили спортивний майданчик, дві лавки та урни для сміття.

Крім того, до активістів із скаргами на торгівлю наркомісткими препаратами в аптеках продовжують звертатися місцеві жителі. Громадські діячі мають намір продовжувати спільні з міліцією перевірки.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, 4 липня група молодих людей в балаклавах і камуфляжній формі увірвалася в аптеку на вулиці Героїв Праці. Вони винесли з приміщення коробки з препаратами та висипали їх на землю.

Читайте також: На Київщині чоловік організував домашню нарколабораторію (фото)

Активісти запевнили, що реагували таким чином на численні скарги місцевих жителів. Останні стверджували, що в аптеці без рецептів відпускають ліки, що містять наркотики. При цьому у закладі не продавалися бинти, зеленка або інші подібні медзасоби.

У міліції відносно активістів відкрили кримінальне провадження за статтею "Хуліганство". У той же час в "Східньму корпусі" розповіли, що нікому з активістів підозр не пред'явили.