В Англії фахівці Борнмутського університету під час розкопок в графстві Дорсет знайшли незвичайне поховання - кістяки, складені з кісток різних тварин.

Про це повідомляє "Телеграф".

На думку експертів, поховання могли залишити кельтські племена приблизно в I столітті до н.е.

Учені знайшли корову з кінськими ногами, а також двоголову вівцю з овечою і бичачою головами. Ще був знайдений "єдиноріг" - кінь, на лобі якій знаходився коров'ячий ріг.

Дивних істот вже встигли охрестити химерами. Ця міфічна тварина в більшості випадків має шию і голову лева, тулуб кози, а також хвіст у вигляді змії. До того ж, чудовисько ще й дихало вогнем.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Ізраїльський злодій повернув вкрадене 20 років тому

Окрім цього, були знайдені останки молодої жінки, яка вочевидь стала жертвою ритуального приношення.

Химера родом з давньогрецької міфології. Такі "гібриди" взагалі характерні для південних народів середземноморського і чорноморського побережжя. Те, що знахідка були зроблена на території Великобританії, може змусити науковий світ переглянути деякі аспекти, що торкаються звичаїв кельтських племен.