Місцеві жителі села Грабового Донецької області вирішили встановити меморіал на місці, де впав пасажирськи "Боїнг-777".

Про це повідомляє Громадське.ТВ

Вони власноруч споруджують монумент на знак пам'яті про загиблих пасажирів малазійського літака. Люди облаштовують стежку та місце для гранітної плити, де вже завтра повісять спеціально підготовлену табличку.

Для відкриття монументу люди спочатку проведуть п'ятничний молебень в пам'ять про загиблих. Потім пройдуть жалобною ходою до монументу, який освятить священик.

Жителі повідомили, що це буде тимчасовий знак, а основний планують побудувати за кошти від Нідерландів й Малайзії. Вони сподіваються на допомогу країн.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Нідерландами про продовження до 1 серпня 2016 року терміну дії двосторонньої угоди про Міжнародної місії захисту розслідування катастрофи малазійського "Боїнга-777".

Матеріал по темі: П'ять країн попросили Радбез ООН створити трибунал щодо Boeing-777

Нідерланди, Малайзія та Україна наголошують на необхідності створення міжнародного трибуналу щодо Боїнга, що постійно заперечую Росія, яку звинувачують в трагедії. Британські юристи готують персональний позов проти президента Росії Володимира Путіна від імені постраждалих сімей.