На Тернопільщині у другому таймі гри-футбольного поєдинку між командами "Баворів" та "Жовтневе" на поле вийшов легіонер – африканець Тьєрі Мангуала.

Про це повідомляє місцеве видання "Номер один".

"Запросив африканця капітан команди "Жовтневе" Андрій Пласконіс, який і визначив для Тьєрі роль нападаючого під номером "3". До слова, окрім мешканців Жовтневого, у Тьєрі була і власна "темношкіра" група підтримки", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Порівнювати ФІФА з мафією образливо для мафії - сенатор

За команду вболівали троє вихідців із Конго, які вчаться нині у Тернополі. Також на лаві запасних футболістів "Жовтневого" був ще один екзотичний нападаючий – африканець Фан Лупакіс.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тьєрі Мангуала приїхав у Тернопіль із африканської республіки Конго. Зараз хлопець навчається на третьому курсі в Тернопільському національному економічному університеті, факультет – міжнародна економіка.

За рік навчання у ТНЕУ Тьєрі платить по 1800 доларів. Помешкання винаймає, а додому в Африку їздить раз у рік, переважно на новорічні свята.

Дозвілля зазвичай проводить із друзями-афроамериканцями у тернопільських караоке-клубах, де полюбляє співати українські хіти Дзідзьо та Океана Ельзи.

На запитання, чому хлопець обрав для вищої освіти Україну, жартома відповів, що спокусився на красу українок. Наразі африканець володіє розмовною українською, знає англійську і французьку мови.