У Міністерстві внутрішніх справ України розслідують розкрадання 60 мільйонів доларів працівниками "Чорноморнафогазу".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Головним слідчим управлінням МВС 15 липня на підставі звернення народного депутата Тетяни Чорновіл і зібраних матеріалів, порушено кримінальну справу щодо розкрадання грошових коштів на суму близько 60 мільйонів доларів при закупівлі в березні 2011 року ДАТ "Чорноморнафтогаз" буксирів для транспортування бурових вишок для видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

У березні 2011 року державне товариство "Чорноморнафтогаз" закупило буксири для транспортування бурових вишок для видобутку нафти та газу на шельфі Чорного моря - так звані "вишки Бойка". Після тендеру вони придбали буксири ціною близько 60 мільйонів доларів, а середня ринкова ціна аналогічних малайзійських буксирів не має перевищувати суму 35 мільйонів доларів.

Читайте також: Британський уряд розслідує відмивання російських грошей у Deutsche Bank

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того, державні гроші посадовці переказували на рахунки посередників – українські та британські компанії. Загальна сума переказів – 121 мільйон доларів. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що у квітні цього року з'явилася інформація про те, що Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" втратило контроль над останнім газовим родовищем, яке залишилося у підприємства після анексії Криму Росією.