З 1 січня 2016 року українці більше не зможуть користуватися звичними пільгами на проїзд у транспорті. На засіданні колегії Мінсоцполітики Павло Розенко заявив, що їх планують замінити нарахуванням грошових компенсацій.

Про це повідомляє INSIDER

"Я думаю, що майбутнє цієї системи - за грошовою компенсацію на проїзд у транспорті. Право безкоштовного проїзду для пільговиків буде збережено, воно залишиться. Ніхто нікого не буде позбавляти пільг. Але це буде зроблено у вигляді грошової компенсації", - зауважив Розенко.

Як раніше повідомлялося, з 1 червня 2015 року в Кабміні планували скасувати пільги на проїзд, але міністр соціальної політики повідомив, що від цих змін тимчасово відмовилися. Для пенсіонерів та інвалідів безкоштовний проїзд у міському та приміському транспорті буде й надалі діяти.

Читайте також: Банки-банкрути не віддали НБУ 37 мільярдів гривень

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Право безкоштовного проїзду у транспорті має бути збережене. Однозначно. Але діяти безкоштовний проїзд має таким чином: пільговик заходить у транспорт, платить за свій проїзд, а держава йому цей проїзд компенсує у грошовому (монетизованому) вигляді. Безумовно, що у рамках певних обґрунтованих нормативів", — написав Розенко на своїй сторінці у Facebook.

Разом із цим Розенко сказав, що зараз дуже важко проконтролювати витрати з держбюджету на надання пільг на безкоштовний проїзд і саме тому стару систему необхідно реформувати.