Дослідники з університету Бірмінгема повідомили, що їм вдалося знайти фрагменти Корану, вік яких становить 1370 років.

Про це свідчать дані радіовуглецевого аналізу, пише BBC.

Рукопис понад століття пролежав у бібліотеці університету. Він перебував разом із іншими документами близькосхідного походження. Його знайшов один з аспірантів, який проводив дослідження в бібліотеці університету. Манускрипт зацікавив його, і він вирішив віднести рукопис на радіовуглецевий аналіз.

За даними аналізу, текст був написаний на шкірі вівці чи козла в проміжку між 568 і 645 роками.

"За даними мусульманської традиції, Мухаммад отримав одкровення, яке лягло в основу Корану, в проміжку між 610 і 632 роками", - говорить професор Девід Томас.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: В Ізраїлі розшифрували одну з найдавніших копій Біблії

На його думку, автор манускрипту міг бути сучасником пророка.

"Ця людина могла бути знайома пророком або слухала його проповіді", - додав професор.

Нагадаємо, що повністю Коран був сформований в 650 році. На думку професора Уейли, манускрипт був написаний за життя перших трьох халіфів. Він входив до колекції Мінгана, яка складалася з 3 тисяч документів. Її зібрав іракський історик і священик Альфонс Мінгана в 1920-х роках.