У Чернівцях епатажний митець Анатолій Федірко презентував новий проект – фабрику супрематичного мистецтва імені Казимира Малевича.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Це не просто виставка, це фабрика, і я переконаний, що це єдина в світі фабрика супрематичного мистецтва", - каже він.

Митець наголосив, що мета проекту – боротьба з низьким рівнем культури українського суспільства, адже більшість громадян не володіє елементарними знаннями про культуру.

"Мене сьогодні жіночка запитала, хто такий Малевич. За її версією, він політик. Я сказав, що його вбили в Мукачевому, й жіночка повірила. Ось з цим ми маємо боротися", – розповів художник.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Анатолій Федірко наголошує на тому, що кожен може стати художником, він запрошує до співпраці всіх небайдужих до мистецтва людей.

"Сюди може завітати абсолютно кожна людина. Кожен може тут створити свій шедевр. Гарно чи негарно це зробить людина – неважливо. Важливо, щоби вона відчула мистецтво", - каже він.

Читайте также: Безлика оголеність: експеримент львівської художниці (фото)

Чернівецький художник планує відкрити таку саму фабрику у Львові.