У четвер, 6 квітня, в Києві в конференц-залі готелю Hilton президент української Прем'єр-ліги Володимиром Генінсоном зустрівся з президентом іспанської Ла Ліги Хав'єром Тебасом і гендиректором французької Ліги 1 Жеромом Перлемутром. А наперердодні високі гості разом з представниками вітчизняних клубів поговорили за зачиненими дверима.

- У середу провели круглий стіл. Це був досить закритий захід. Були представники 12 клубів. Хав'єр представив свою модель розподілу грошей, які вони заробляють на централізації і продажу медіаправ. Він розповів, як вони залучають спонсорів. В Іспанії до цього йшли 13 років.

Мова йде про те, що при підписанні централізації прав вони відразу вдвічі зросли в ціні. Це не тільки внутрішній, але і міжнародний ринок. Сітка трансляцій розкидається від п'ятниці до понеділка. Кожна людина в середньому дивиться чотири гри за уїк-енд. До цього був показник у півтора гри.

Природно, все переведено в платне телебачення. Це в Іспанії основний коефіцієнт, яким вимірюється зацікавленість населення, - пояснив Генінсон каналу Футбол 1.

Нагадаємо, раніше портал Знай.uа повідомляв, що в готелі Hilton також відбулося жеребкування півфіналів Кубку України.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще