Медики стверджують, що випиваючи один бокал пива в день, людина таким чином забезпечить собі міцне здоров'я. За словами вчених, пиво у невеликих кількостях позитивно впливає на серцево-судинну систему та допоможе попередити розвиток різних захворювань.

Про це пише Independent.

Спеціалісти із Кембриджського університету, проаналізувавши дані понад двох мільйонів здорових британців, дійшли висновку, що у серед тієї групи людей, які вживали алкоголь в невеликих кількостях, ознаки захворювань, пов’язаних із серцево-судинною системою було значно менше.

"З точки зору біології, люди, які п'ють в помірних кількостях, як правило, мають більш низький рівень запалень або підвищений рівень хорошого холестерину. Але деякі вважають, що ці люди просто самі по собі більш здорові і соціально залучені, що призводить до зниження рівнів різних типів серцевих захворювань, тобто спиртне ні до чого", - цитує видання слова доктора Стівена Белла, який проводив дане дослідження.

Отже, люди, які регулярно вживають пиво у малих дозах, можуть уникнути розвитку інсульту. А от ті, хто не вживав алкоголь взагалі, за висновками вчених, можуть страждати від стенокардії, серцевої недостатності чи інфаркту та захворювань периферійних артерій.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Проте порятунок від цих хвороб криється не лише у вживанні пива, лікарі радять також переглянути свій раціон харчування.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", хміль, який міститься у пиві, має властивість зупиняти ріст хвороботворних бактерій та ракових пухлин.