У Польщі заарештували дев'ятьох українців, які працювали на нелегальній сигаретній фабриці.

Про це повідомляє польське видання TVN 24. Відзначається, що незаконна тютюнова фабрика нелегально виробляла сигарети і поставляла їх в Європу.

Поліція провела обшуки на фабриці. Крім українців було затримано п'ятьох поляків. Також правоохоронці конфіскували понад 3,5 мільйона сигарет, а також 14,5 тонн різаного тютюну. Працівники поліції виявили дві сучасні промислові лінії та потужний виробничий цех які тут працювали. Одна з ліній кожну хвилину виробляла шість тисяч сигарет, інша ж - випускала 250 упаковок.

«Раби з України могли виробляти навіть 2 мільйони сигарет в день», - пише TVN 24.

Затримані працювали на фабриці в нелюдських умовах - по 12 годин на день, в пилу і в умовах високої температури. Крім того, вони не могли зв'язатися зі своїми близькими.

Українців затримали на три місяці. Але якщо їх провину доведуть, то їм загрожує високий штраф або 5 років в'язниці.

Зазначається, що правоохоронці оцінили втрати польського бюджету від такої підпільної діяльності в 21 млн злотих (140 млн грн).

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, з огляду на вигідне географічне положення і кризу Україна стала контрабандними воротами в Європу.