Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного і плодового спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Відповідні зміни передбачає урядовий законопроект №2498а, передає УНІАН.

"Метою прийняття Закону України є лібералізація та дерегуляція зовнішньоекономічної діяльності, зокрема у сфері експорту-імпорту спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів шляхом скасування такого ліцензування", - сказано в пояснювальній записці до проекту закону.

Автори законопроекту відзначають, що обсяг платежів до бюджету від придбання ліцензій є незначним, порівняно з надходженнями від сплати податків і зборів за експорт-імпорт тютюну, алкогольних напоїв і спирту. У зв'язку з цим, скасування ліцензій суттєво не позначиться на стані бюджету.

Читайте також: Підприємства зможуть реєструвати податкові накладні в Інтернеті

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, 1 липня набрали чинності зміни до Податкового кодексу, які прирівнюють пиво до алкогольних напоїв.

Зокрема, введено атестацію і ліцензування виробництва, імпорту та експорту пива. Крім того, виробники пива зобов'язані придбавати ліцензію на оптовий продаж за 500 тисяч гривень на рік.