Про це сьогодні на відеоконференції повідомила заступник директора, начальник Управління забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Роксолана Стадник.

У всіх регіонах України діє державна система електронних звернень, за допомогою якої люди можуть звертатися до органів державної влади та місцевого самоврядування. Можуть залишати свої звернення, а також запити на отримання публічної інформації від фізичних та юридичних осіб через систему за адресою z.gov.ua.

Подібне нововведення створено, для того щоб підвищити якість і прозорість процесу обробки запитів з боку населення. Крім того, система дозволяє відправляти електронні звернення із застосуванням електронного цифрового підпису.

"Звернення громадян в електронному вигляді забезпечують відкритий процес роботи структурних підрозділів державних органів влади, а також свідчать про діалог влади з населенням", - підкреслила Роксолана Стадник.

Читайте також: Сльози чиновників: яких довідок позбудуться в Україні

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вона перерахувала практичні аспекти доступу до публічної інформації. Один з них пов'язаний з чинним законом про спрощення цієї процедури. Так, передбачається значне розширення інформації, до якої українці мають право доступу. Зокрема, розглядається питання про зняття з деяких даних грифа "Для службового користування".

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила закон про доступ до публічної інформації у формі відкритих даних. За зміни до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації проголосували 265 народних депутатів.