Міністерство оборони збільшило чисельність контрактників на 2 тис. осіб - до 107 тис. військовослужбовців.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів повідомив Міністр оборони Степан Полторак, повідомляють Українські новини.

"Тільки в цьому році чисельність контрактників у Збройних силах України збільшилася на 2 тис. І на сьогодні становить 107 тис. службовців", - сказав він.

Також міністр оборони зазначив, що на даний момент в 2015 році було проведено 637 навчань з вимогам і стандартам Організації Північноатлантичного договору (НАТО), з них 8 - міжнародні.

"З 102 існуючих стандартів НАТО Міністерством оборони введено вже 68", - підкреслив Полторак.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Читайте також: НАТО відкрив навчальний центр у Грузії

Міноборони також повністю перейшло на стандарти НАТО у питанні речового забезпечення військових (всього було введено 22 таких стандартів).

Крім того, Полторак очікує, що Кабмін затвердить законопроект військово-медичної доктрини, який був підготовлений і вже відправлений, за його словами, на розгляд уряду.

Нагадаємо, що проект оборонної програми оптимізації та реорганізації Збройних сил України на 2015-2017 рр. направлений до Кабінету міністрів.