Українські державні службовці пройшли навчання у кращих європейських і грузинських експертів з реформування в школі "Caps".

Про це в прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ повідомив засновник суспільно-політичної школи Георгій Зубко.

Він згадав слова легендарного грузинського реформатора Кахи Бендукідзе, в яких він нагадує українцям важливість змін в умовах російської агресії.

"Я щиро радий, що сьогодні в уряді України вперше зібрані люди, які поміняли свої комфортні кабінети у великих корпораціях і міжнародних компаніях, прийшли і взяли на себе відповідальність в тих напрямках, які їм довірила держава", - зазначив він.

Зубко розповів, хто саме пройшов навчання в школі "реформаторів" за липень-серпень 2015 року.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Школа у співпраці з міністерствами економічного розвитку і торгівлі, інфраструктури, юстиції, фінансів, Адміністрацією президента провела навчання декількох десятків співробітників. Крім держслужбовців у школі навчаються представники так званого креативного класу", - підкреслив він.

У чиновників, які пройшли навчання, підвищилася мотивація, цивільна відповідальність, з'явилося конструктивне розуміння реформ.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов акцентував увагу на важливості кваліфікованих кадрів для реформування сфер суспільного життя.

"Думати, що реформи відбуваються самі по собі або залежать виключно від політичної волі, було б достатньо наївно. Їх можуть реалізувати тільки кваліфіковані держслужбовці. Наше завдання сьогодні - закласти основу для професійної державної служби", - підкреслив він.

Читайте також: На тестування нових прокурорів вишикувалися черги кандидатів

Нагадаємо, що навчання в школі триває вісім тижнів.