Міхаїл Саакашвілі показав черги з кандидатів на посади місцевих прокурорів у Києві. Сьогодні усі бажаючи прийшли на перший етап відбору – електронне тестування на знання українського законодавства.

"Перевірив, як тестують кандидатів у прокурори. Зробив зауваження стосовно черг, але в цілому екзамени проходять успішно. Не дивлячись на усі перепони, реформа прокуратури почалась", - повідомив губернатор Одещини у своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, що до 5 вересня, коли завершився прийом документів на посади 700 місцевих прокурорів по всій Україні, прийшло понад шести тисяч заявок. Більше половини кандидатів до цього ніколи не працювали в органах прокуратури.

Читайте також: Посольство США звинуватило заступника Генпрокурора у брехні

Згідно з реформою, замість 639 районних міських та міжрайонних прокуратур буде створено 178 місцевих прокуратур. Під час конкурсу будуть обрані керівники і заступники всіх цих відомств. Після електронного тестування кандидатів очікують співбесіди, екзамени та психологічні тести.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Раніше зміст тестів розкритикували представники "старої" команди на чолі з заступником Генпрокурора Юріем Севрюком. Вони заявили, що тести "не відповідають міжнародним стандартам" та зроблені за рахунок "незаконного фінансування". Після особистої зустрічі президента Порошенка з генпрокурором Шокіним та його заступниками з "реформаторської" та "старої" команди, конфлікт було вичерпано і конкурс на заміну прокурорів розпочався.