Переважна більшість українців - 54% - підтримують продовження ринкових реформ для подолання соціально-економічної кризи в країні.

Перехід до планової економіки як панацею назвали 20% опитаних, пише ZN.ua.

Трохи більше третини українців - 36% - готові терпіти подальше зниження рівня власного життя заради кінцевого успіху реформ. З них 8% готові терпіти, скільки потрібно, а 28% - максимум рік.

Разом з тим кожен третій не може терпіти далі, тому що його матеріальне становище нестерпне вже зараз, а кожен четвертий - бо не вірить в успіх реформ.

За останні півроку кількість тих, хто готовий терпіти труднощі заради здійснення реформ зменшилася на 8%, а кількість тих, хто терпіти не готовий, зросла на 11%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Абромавічус хоче реформувати Держрезерв

Найважливішою реформою для українців є антикорупційна - так вважають 65% опитаних. Також у списку пріоритетних реформ респонденти часто згадували реформу органів правопорядку (58%), пенсійну реформу та реформу системи соціального захисту (40%) і реформу сфери охорони здоров'я (36%).

Дослідження провели фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та соціологічна служба Центру Разумкова з 22 по 27 липня 2015 року.

Було опитано 2011 респондентів, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.