У Запоріжжі 11 вересня відбулися урочистості з нагоди створення військової частини спеціального призначення Військової служби правопорядку "Сармат". Бійці підрозділу отримали грамоти та подяки від місцевої влади, командування Південного територіального управління Військової служби правопорядку тощо.

"11 вересня 2014 року був підписаний наказ про створення військової частини. А вже в листопаді 2014 року перші 50 військовослужбовців нашої військової частини вийшли в зону проведення антитерористичної операції для утримання правопорядку, військової дисципліни та захисту державної цілісності і території нашої України", – розповів командир спецпідрозділу "Сармат" Вадим Музюкін, повідомляє Радіо Свобода.

"Починали ми з нуля: будували казарму, набирали особовий склад, отримували техніку, відновлювали її. Зараз постійно перебуває в зоні АТО частина наших військовослужбовців. Це більше 100 чоловік. Основна частина – тут, у місці постійної дислокації, виконує завдання в регіонах (Запоріжжя, Дніпропетровськ, Одеса) з підтримання правопорядку і військової дисципліни", – додав Вадим Музюкін.

Читайте також: У Херсоні набирають елітний спецназ за американським зразком (фото)

Торік восени, окрім Запоріжжя, підрозділи сил спецпризначення Військової служби правопорядку було утворено у Львові та Києві. У лавах "Сармату"служать близько 300 осіб. Основним завданням спецпідрозділу є забезпечення правопорядку серед військовослужбовців. До сфери діяльності бійців частини входить територія 10 областей України. Також військові охороняють міжнародні спостережні місії, зокрема ОБСЄ, несуть службу на блок-постах у зоні АТО, конвоюють затриманих та засуджених бійців.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще