На Херсонщині створюють елітний поліцейський підрозділ спеціального призначення Корпуси оперативної раптової дії - КОРД. Основу бійців становитиме спецпідрозділ "Сокіл".

Про це пише УНН, із посиланням на УМВС України в Херсонській області.

"Це буде професійний спецназ, який буде виконувати поставлені завдання на території Херсонської області по знешкодженню і ліквідації бандформувань, і, якщо буде наказ, виконувати завдання в зоні АТО", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Одещині створили комендатуру швидкого реагування

Згідно інформації, бійці нового підрозділу зможуть виконувати найскладніші завдання, оскільки відбір буде дуже жорсткий.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

В КОРД в Херсонській області планують набрати 150 чоловік. Перевагу надаватимуть тим, хто працює в міліцейських батальйонах спецназу або виконує бойові завдання в зоні АТО.

Набір у підрозділ почнеться за місяць.

Нагадаємо, в березні 2015 року міністр внутрішніх справ оголосив створення єдиного спеціального підрозділу для оперативного реагування за аналогією американського спецпідрозділу SWAT - "Корпус оперативно-раптової дії".