У Львівській ОДА представники італійської компанії CED ENGEGNERIA S.R.L.D підписали меморандум добрих намірів з очільниками області щодо створення в області сміттєпереробного заводу. В заході взяв участь і голова ЛОДА Олег Синютка.

Підписаний документ лише свідчить, що італійці на загальних умовах зможуть взяти участь у тендері, про початок якого наразі не йдеться. Оскільки ще немає навіть затвердженої земельної ділянки під цей завод, пише Zaxid.net.

"На сьогодні опрацьовується декілька варіантів і не тільки довкола Львова, а й в інших районах, для того щоб бачити логістику збору твердих побутових відходів по області, щоб було відповідне економічно вигідне місце довозки самого сміття", – зазначила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

Італійська ж компанія вже має досвід з проектування таких об'єктів на території Євросоюзу. Сміттєпереробні заводи за їхніми ескізами вже працюють, зокрема, в кількох містах Італії. При цьому ці специфічні фабрики працюють в межах міст, не забруднюючи повітря та не створюючи дискомфорту для населення.

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Києві переобладнають на повноцінну ТЕЦ

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Наприклад, наш завод є в Мілані, в межах міста. Так само переробляють сміття і в Бергамо. Європейський союз розробив дуже багато нормативів по екології і захисту навколишнього середовища, і при проектуванні всі ці норми повинні бути враховані", – пояснив технічний директор компанії CED ENGEGNERIA S.R.L.D Луіджі Мора.

Італійці ж пропонують не згрібати відходи на купу, а до 70% переробляти повторно. Це і екологічно, і економічно вигідно. Частину витрат на зведення сміттєпереробного заводу обласні посадовці сподіваються отримати грантово від Євросоюзу.