Система навчання і підготовки танкових військ Збройних сил України буде вдосконалена. Можливо, буде відновлено роботу Харківського танкового інституту.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час урочистостей з нагоди Дня танкіста в Харкові, передає УНІАН.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб переглянути всі програми навчання танкістів, стандарти підготовки, як на рівні командира взводу, так і на вищому рівні. Після аналізу всього доступного нам матеріалу, після аналізу застосування танкових підрозділів під час проведення антитерористичної операції, мною будуть прийняті рішення або про реорганізацію підрозділу, який готує танкістів, або про створення окремого вузу з підготовки танкістів. Але таке рішення ще не прийнято", - підкреслив глава оборонного відомства.

Читайте також: Львівський бронетанковий почав серійне виробництво бронемашини "Дозор-Б"

За його словами, зараз вивчається можливість відновлення роботи Харківського танкового інституту. Міністр зазначив, що крім навчальної бази, у Харкові розташовані підприємства, що займаються проектуванням та виготовленням бронетехніки.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Зазначимо, сьогодні в Україні відзначається День танкістів. Президент Петро Порошенко привітав із цим святом військових на своїй сторінці у Twitter. "З Днем танкіста! Слава українським Героям!" - написав глава держави.