Від початку використання працівниками Державної прикордонної служби України бази даних Інтерполу ідентифіковано 70 осіб, які оголошені у міжнародний розшук.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства у четвер, 17 вересня.

"В рамках запровадження заходів з лібералізації візового режиму з ЄС, на українському кордоні більшість пунктів пропуску обладнані системами автоматичного біометричного контролю, а перевірка документів здійснюється як за українськими оперативними базами даних, так і за базами даних Інтерполу, що дозволяє значно підвищити безпекову складову", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до бази Інтерполу підключені 21 пункт пропуску на ключових напрямках, а до кінця вересня планується під'єднати до бази ще 18 пунктів пропуску.

Читайте також: Швед намагався вивезти з України понад п'ять тисяч пачок сигарет (відео)

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Поточним результатом підключення до бази Інтерполу є виявлення 70 осіб, які розшукувалися за ті чи інші правопорушення, 18 з яких затримано", - інформують у прес-службі ДПСУ.

Також повідомляється, що минулої доби тільки у пункті пропуску "Бориспіль" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" зафіксували чотири випадки спрацювання бази Інтерполу, про що прикордонники поінформували Укрбюро Інтерполу у Києві. Спрацювання системи відбулося на двох громадян України, громадян Латвії та Білорусі.