Будь-яке майно, яке прямо чи опосередковано використовується державним чиновником, має бути задекларованим. Також потрібно розкрити всі зв'язки, прямі чи непрямі, по власності на майно.

Про це у п'ятницю повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Національної ради реформ.

Він наголосив, що ухвалено повністю нове законодавство про декларування доходів і витрат державних чиновників.

Декларації, за словами прем'єра , які заповнювали держслужбовці вищих категорій минулого року і цьогорічні – "два різні документи".

"Квартири, машини, активи, підприємства можуть бути зареєстровані начебто не на державного чиновника, а на людей, які не мають до нього відношення", - розповів Яценюк.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Проте, за його словами, якщо зв'язок буде доведено і майно не буде задеклароване це вже буде кримінальне правопорушення і винний нестиме кримінальну відповідальність.

Читайте також: До 1 жовтня нові посадовці АП мають вивчити англійську

Прем'єр також нагадав, що новостворене Національне антикорупційне бюро і перші його детективи незабаром приступлять до виконання своїх обов'язків.

Проведення судової реформи, за словами Яценюка, є невідкладним завданням для країни.

Він додав, що чим швидше вона втілиться в життя, тим більше шансів на справедливе судочинство.