На офіційному сайті Верховної Ради України з'явився законопроект, яким хочуть реформувати систему оплати в міському транспорті.

Автори документа пропонують змінити Закони України "Про автомобільний транспорт", "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про здійснення державних закупівель" - ввести систему єдиного квитка в громадському транспорті України.

"Діючі положення згаданих законів України не дозволяють перейти на європейську систему організації міських автобусних перевезень. Зокрема, не дозволяють ввести єдиний квиток на міські автобусні перевезення, не задовольняють потреби пасажирів і підприємницький інтерес перевізників, а тому не забезпечують розвиток автомобільного транспорту та не стимулюють впровадження новітніх технологій перевезень і сучасних систем оплати за послуги перевезення ", - зазначають автори законопроекту в пояснювальній записці.

Читайте також: У Києві відремонтують списані трамваї - КМДА

На думку ініціаторів нововведення, проблема криється у відсутності єдиної системи продажу квитків за межами салонів автобусів, неможливості введення багаторівневої тарифної сітки на перевезення, яка могла б стимулювати інтереси пасажирів і перевізників. Також необхідно вирішити проблему контролю над дотриманням графіків руху міського транспорту та пасажиромісткістю автобусів.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Довідка. Система єдиного квитка в громадському транспорті застосовується в багатьох країнах Євросоюзу. За допомогою одного квитка пасажири можуть користуватися кількома видами транспорту.