На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів схвалив проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет".

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі, законопроект має дієві механізми протидії інтернет-піратству. Уряд планує внести його на розгляд Верховної Ради найближчим часом.

Згідно з повідомленням, законопроект розробляли за участю представників бізнес-асоціацій, власників авторських прав, хостинг-провайдерів.

Одним із головних нововведень документу є досудова можливість видалення або обмеження доступу до інформації, що порушує авторське право. При цьому передбачено штрафні санкції в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходу за невиконання вимоги щодо блокування нелегального контенту.

Читайте також: Для чиновників створять держінтернет. Посадовці в шоці

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Аналогічні штрафи загрожують у випадку відмови ідентифікувати користувача, який розмістив контент, що порушує авторські права.

Крім того, законопроект вносить важливі зміни до Закону України "Про нотаріат", які уможливлюють забезпечення нотаріусом доказів у мережі Інтернет.

"Захист авторського права, як одного з ключових активів у будь-якому бізнесі, є обов'язковою передумовою для залучення інвестицій в Україну. Тому дуже важливо позбутися сумнівного іміджу країни з високим рівнем інтернет-піратства", - зазначила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.