Чиновників хочуть загнати в державний Інтернет. Спеціалісти говорять, що їх робота нарешті стане прозорою.

Скан указу президента про заходи із захисту держінформаційних ресурсів опублікував на сторінці в "Фейсбук" голова громадської організації Нацасамблеї суспільного сектору Іван Пєтухов.

"Держспецзв'язок під шумок вирішив монополізувати ринок доступу до інтернету для державних органів, держпідприємств і тих приватних компаній, що працюють з державними ресурсами (базами), зобов'язавши їх підключиться до Інтернету через вузол доступу ДСС ЗЗІ! – написав Півнів. - Така собі "братська могила" для доступу в Інтернет для Держсектора".

Доки указ не підписаний президентом. Але якщо його затвердять, то держоргани будуть зобов'язані користуватися Інтернетом, який буде під контролем держави. Так, держустанови повинні будуть виконувати наступні розпорядження: підключатися до Мережі лише через спецвузли Держспецзв'язку, зберігати копії всіх інформаційних ресурсів держорганів в електронному вигляді, а поштою чиновники повинні користуватися лише з доменом gov.ua.

І до речі, вони повинні будуть припинити використовувати російське антивірусне ПЗ.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: В Україні запустили онлайн-прописку

Фахівці в IT-сфері проте не підтримали панічні настрої соцмереж.

Хоча деякы експерти вважають, що ідея запровадження державного електронного поштового серверу для всіх чиновників - це давно вже необхідний крок. Адже їх робота стане "оцифрована", тобто стане ясно коли і від кого прийшов той або інший документ, коли документ пішов в роботу тощо.