Дніпропетровська ОДА оголосила про початок електронної реєстрації осіб. Зареєструватися за місцем проживання або знятися з реєстрації відтепер можна в режимі он-лайн.

"Зазвичай, на цю процедуру йшло більше дня: постояти в черзі, сплатити збір, заповнити документи. Завдяки системі iGov процедура спрощується врази. Відтепер всі необхідні документи заповнюються он-лайн без черг та походів по кабінетах. Так само сплачується й збір. Завітати до Міграційної служби потрібно лише для того, щоб поставити штамп у паспорті, але час візиту можна обрати самостійно", - повідомляється на сайті ОДА.

За даними губернатора області Валентіна Резніченка в онлайн режим переведуть понад 80% послуг до кінця року.

Нагадаємо, що Дніпропетровщина стала регіоном, де знаходиться понад 40 тисяч вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій. Якщо студентам з Криму та Донбасу дозволили вступати в університети без прописки, то права голосування на місцевих виборах переселенці так й не отримали. Електронна реєстрація виправить ситуацію.

Читайте також: Карту киянина можна отримати без прописки - КМДА

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Нам вдалося об'єднати послуги реєстрації та зняття з реєстрації. Якщо громадянин робить це в одному районі - обидві послуги можна зробити відразу. Контролюються таймінг надання послуги, відсоток відмов, якість обслуговування", - коментує Дмитро Дубілет, один з ініціаторів проекту