Як повідомив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, карту киянина може отримати будь-яка людина, що працює в Києві. Прописка не обов'язкова, достатньо довідки з місця роботи. Про це він заявив в ефірі радіостанції Голос столиці.

За словами першого заступника, тепер карта киянина - це "ідентифікатор, який дає можливість доступу до різноманітних баз".

"Кожна карта має електронний кабінет, зворотний зв'язок від будь-яких додатків", - розповів Ніконов. Зокрема, карта киянина матиме транспортний та медичний додаток, можливість контролювати будь-які покупки, пересування дітей і т.д.

Читайте також: Безкоштовні англійські школи відкриють в Києві

"Спочатку проект "Карта киянина" за своєю концепцією, ідеологією був задуманий як соціальна карта. І це було обґрунтовано вимогами того часу, тоді це було правильно. Що ми зробили зараз? Ми повністю змінили саму ідеологію проекту і пішли від поняття "соціальна карта". Ми перейшли до поняття саме "Карта киянина". Киянина у всіх сенсах, це не лише той киянин, який прописаний у Києві, як це було раніше, а й той, хто працює в Києві, платить податки, навчається у Києві, хто є переселенцем, учасником АТО ", - зазначив радник мера Дмитро Турчак

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадуємо, що у столиці стартує експериментальний проект "Картка учня". Електронний девайс дозволить школярам оплачувати обіди в їдальні, а батькам - стежити за успішністю своїх дітей онлайн.