Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив розформувати Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (БНОН) в МВС. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Було раніше БНОН (боротьба з незаконним обігом наркотиків). Працювало? Чи не працювало. І, за великим рахунком, навпаки - часто, створювало проблему. Найчастіше - плавно вписувалося в існуючі злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили. Всі зусилля тонули у в'язкому і брудному місиві старих принципів і стійких до новацій кадрам. Тому - реформи цього підрозділу не буде. Я просто його розформовую", - заявив він.

Міліціонерів БНОН - 1051 співробітник по всій країні - виведуть за штат для повної переатестації та перевірки із застосуванням детектора брехні.

"За оцінками департаменту внутрішньої безпеки, 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські і - будуть звільнені зі служби", - додав Аваков.

У новій Національної поліції буде створений Департамент протидії наркозлочинності.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, колишніх співробітників БНОН у новій структурі боротьби з корупцією не буде. Тих, хто пройдуть переатестацію, переведуть в інші підрозділи поліції.

Читайте також: Яценюк вимагає набирати суддів за принципом поліції

"Департамент протидії наркозлочинності буде створений "з нуля" з використанням конкурсних процедур. У штаті департаменту буде 600 поліцейських, він буде "вертикально-підлеглим" і на місцях не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції", - повідомив глава МВС.

Аваков додав, що "цей проект" очолив Ілля Ківа - замначальника міліції в Херсонській області, який раніше обіймав аналогічну посаду в Донецькій області.

Раніше Арсен Аваков заявив, що нова експертна служба МВС позбудеться радянських традицій.