Сьогодні Арсен Аваков на своїй сторінці Facebook оголосив про конкурс до нової поліції, яка боротиметься з розповсюдженням наркотиків. Орган матиме назву "Бюро протидії наркозлочинності".

За словами голови МВС, бюро матиме принципово нову структуру, а агенти працюватимуть лише у межах своєї компетенції.

"Штат БПН буде сформований з нуля: до відбору не будуть допущені до 80% співробітників УПНОН, щодо яких ведуться службові розслідування підрозділами внутрішньої безпеки МВС", - заява міністра.

Він додав, що працівниками БПН можуть стати як правоохоронці із досвідом, так і звичайні громадяни.

Прийом заявок триватиме з 30 жовтня по 13 листопада. Потім кандидати пройдуть спеціальні тести та перевірки. Аваков наголошує, що вимоги будуть вищі, ніж для патрульної служи.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Читайте також: Генпрокуратура повинна припинити захищати корупціонерів - посол США

Заробітна плата агента БПН становитиме 9-12 тисяч гривень. Ті, хто успішно пройдуть іспити, навчатимуться 200 годин у вітчизняних та американських спеціалістів.

Перші агенти БПН вийдуть на роботу вже з перших днів нового року.