Рада Європи й ЄС виділяють новий транш фінансової допомоги Україні на реформу пенітенціарної служби, боротьбу з корупцією та підтримку виборів.

"Основною рушійною силою будь-яких перетворень є громадянське суспільство і тому громадські організації є частиною всіх програм співробітництва Ради Європи та ЄС. Ми закликаємо українські державні органи виконувати свої обовʼязки перед людьми і допомагаємо їм у цьому",- заявив сьогодні радник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Крістос Джиакумопулос.

Кошти підуть на реалізацію чотирьох проектів протягом двох років: посилення стандартів прав людини, зокрема роботи уповноваженого Верховної Ради з прав людини, проведення пенітенціарної реформи, боротьбу з корупцією і підтримку виборів в Україні.

Нагадаємо, що у вересні Євросоюз заявив, що виділить 90 мільйонів євро на підтримку реформи децентралізації. Гроші підуть на створення 40 експертних груп, які допомогатимуть новообраним керівникам районів й міст в провадженні на місцях нових законів.

"Для нас важлива підтримка розробки пакету законодавства з питань децентралізації у 22 напрямках. Особливо це стосовно змін у самоврядуванні, роботи префектів, земельних відносин, нового податкового та бюджетного законодавства, соціальних стандартів, адміністративних послуг та місцевої поліції", - заявив тоді віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Читайте також: Євросоюз підтримає децентралізацію України на 90 млн. євро

Ще 55 мільйонів євро на впровадження реформ європейці надали Україні на початку вересня. Другого вересня уряд Норвегії заявив, що виділяє 24 мільйони доларів для "реалізації реформ та підтримки України".