Антикорупційного прокурора призначать до 30 листопада, як і сказав президент Порошенко, вважає голова правління Transparency International Україна Андрій Марусов.

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, цьому сприяють "сигнали від міжнародної спільноти", які отримує українська влада. Поки що ж Національне антикорупційне бюро, каже Марусов, не може нормально працювати.

"В тому-то й справа, що зараз вони працюють вхолосту. Детективи збирають інформацію, вони ходять на конференції, наприклад, в конференції з державних закупівель брали участь два чи три детективи. Але вони не можуть ініціювати жодної справи без антикорупційних прокурорів", – зазначив Марусов.

Читайте також: В київських аеропортах почали працювати "нові прикордонники" (фото)

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що до 30 листопада має бути завершено конкурс на обрання Антикорупційного прокурора України. Порошенко зазначив, що початок роботи Антикорупційного прокурора та Антикорупційного бюро є не лише вимогою надання безвізового режиму, а й важливий пункт в рамках отримання макрофінансової допомоги.