Понад 150 нових прикордонників зустрічали сьогодні пасажирів столичних аеропортів "Жуляни" та "Гостомель". Їх набирали за зразком нової поліції на відкритих конкурсах, а навчали американські інструктори.

Вихід на роботу 156 нових прикордонників став результатом першого етапу проекту "Нове обличчя кордону". Їх обрали з півтори тисячі військовослужбовців на відкритих конкурсах. Навчали нових прикордонників фахівці з США, Німеччини, прикордонної служби Естонії та Консультативної Місії ЄС.

"Наша мета – вийти на європейський рівень обслуговування громадян в пункті пропуску. Від вас залежить, якими будуть враження громадян інших країн про нашу державу – від вашого професіоналізму, культури та гостинності. Всі ви є своєрідною візиткою України", - звернувся до нових робітників голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко.

У документах по конкурсу помітно, що до "нової" прикордонної служби не потрапили генерали, полковники й підполковники. Більшість нових співробітників – прапорщики, сержанти й лейтенанти. Серед них – кілька десятків бійців, які пройшли АТО.

Серед головних вимог до кандидатів в оновлену Прикордонну службу було вільне володіння державною мовою, знання іноземної мови, психологічна стійкість та фізична підготовка.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Читайте також: Польща надасть Україні кредит на кордон та реформи