Сьогодні народні депутати спростили військовим АТО отримання соціального пакета.

Як повідомляє Gazeta.ua, 236 парламентаріїв підтримали закон, якій забезпечує правовий і соціальний захист військовим з фронту.

Військові, які пройшли АТО, ті, які знаходяться в резерві і готуються до відправки, мають право на безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію.

Народні депутати прийняли зміни до статті 11 нормативно-правового документа і пообіцяли бійцям АТО безкоштовний проїзд до центрів психологічної реабілітації або відшкодувати витрати на дорогу до нього.

Відомо, що до грудня 2015 в Україні створять спеціалізовані центри з надання такої допомоги на місцях.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Спочатку про таку послугу неодноразово заявляли волонтери.

Народний депутат Сергій Пашинський зазначив, що цей закон знищив соціальну несправедливість серед військових.

Вони також отримали пільги на санаторії та лікування.

Читайте також: Всіх демобілізованих нацгвардейцев відправлять до психологів

Нагадаємо, що на початку жовтня СБУ опублікувала список "небойових втрат" серед бійців. Понад 170 військових здійснили самогубства, що сприяє появі пропозицій з психологічної реабілітації військових.