Міністерство оборони України працює над дорожньою картою переходу і упровадження у Збройних Силах України стандартів НАТО.

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра оборони Юрій Гусєв, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, однією з ключових реформ буде відмова від радянської системи документообігу, перехід на електронні носії з використанням захищеного програмного забезпечення, що відповідає стандартам НАТО.

"Наступного місяця у координації з траст-фондом НАТО буде відкрито систему логістики речового майна, що охопить всю вертикаль постачання від тилу ЗСУ до одного з об'єднаних центрів забезпечення, і далі до кількох бригад і батальйонів. Ми говоримо про принципово іншу систему з логістики, якої до цього в Збройних Силах України ніколи не було", – повідомив Гусєв.

За його словами, зараз триває процес отримання ліцензії на відповідне програмне забезпечення.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Список невідповідностей логістичної системи ЗСУ та аналогічної системи у НАТО, який склали експерти Альянсу, займає 260 сторінок, кажуть в Міноборони.

Читайте також: Психологи безкоштовно реабілітують бійців АТО

Серед нововведень передбачено створення системи "Є-здоров'я", яка запровадить електронну медичну картку для військовослужбовців і можливість обміну даними з іншими шпиталями в режимі онлайн. Планується, що до кінця року вона буде повністю впроваджена.

Структура Міністерства оборони, як і самих Збройних сил України, нині перебуває на стадії реформування. Цього вимагає нова Стратегія національної безпеки країни, приводом до появи якої стали виклики, пов'язані з анексією Росією Криму і бойові дії на сході України.