З сьогоднішнього дня, 7 листопада, на вулиці повертаються евакуатори - повідомляється на каналі "Україна".

Зараз автомобілі часто залишають і на тротуарах, і на пішохідних переходах, і на смузі громадського транспорту, і прямо під знаком "Парковка заборонена".

Однак сьогодні набуває чинності закон про поліцію. Тепер, якщо машина заважає іншим, патрульні матимуть повне право викликати евакуатор, завантажити туди автомобіль і відправити його на штрафстоянку.

Щоб забрати авто, доведеться оплатити роботу евакуатора (300-500 грн), завантаження машини (ще близько 500 грн, залежно від ваги), простій на штрафмайданчику і, звичайно, сам штраф за неправильну парковку. Загалом кілька хвилин знаходження машини біля пішохідного переходу можуть обійтися у 2000 гривень.

Але якщо водій знаходиться в машині або поруч з нею, то евакуювати її не мають права.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"До моменту завантаження автомобіля на евакуатор в присутності інспектора поліції, буде складено протокол про порушення права стоянки або зупинки. Відповідно, водій сплатить штраф і на нього буде накладена просто адмінсанкція без евакуації", - зазначив інспектор безпеки дорожнього руху Богдан Аганін.

Читайте також: У Києві вкрали і пограбували інкасаторське авто "ПриватБанку" (фото, відео)

Нагадаємо, в 2008 році вже вводилася подібна система контролю на дорозі, але з різних причин не спрацювала.

Чиновники пообіцяли, що цього разу будуть сприяти водіям і не повторюватимуть колишніх помилок.