Депутатам пропонують посилити покарання за співпрацю з окупантами в Криму і на Донбасі. Подібні дії хочуть прирівняти до кримінальних.

На розгляд Верховної Ради внесли законопроект "Про заборону колабораціонізму", передає "Комсомольская правда". Він повинен врегулювати найбільш гострий питань в країні - заборона колабораціонізму.

"Співпраця громадянина України з російської окупаційної владою і створеними або підтримуваними Російською Федерацією незаконними збройними формуваннями в АРК і Севастополі, а також на тимчасово непідконтрольних органам влади України територіях ОРДЛО, карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої" , - пояснюється в законопроекті.

Але в документі вказуються і виняткові випадки. Від відповідальності можуть звільнити тих громадян, яких примусили співпрацювати з окупаційною владою або терористами. Відносно них, наприклад, могли застосовувати тортури, фізичний примус або психологічний тиск.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на Донбас стали приїжджати не ідеологічно налаштовані бойовики, а ті хто хоче просто поживитися і заробити грошей на війні.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще