На тимчасово окупованих територіях Донбасу знаходиться ряд підприємств, повернути контроль над якими поки що не представляється можливим.

Представники "Донбаської паливно-енергетичної компанії" перерахували підприємства, які потрапили під вплив бойовиків завдяки "націоналізації". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Так, до списку "обраних" потрапили: ТОВ "Техремпоставка", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит", ТОВ "ДТЕК Сервіс", ПрАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ПрАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", ТОВ "Моспінське ВПП", ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", ТОВ "Електроналадка" і ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі".

На цьому бойовики не зупинилися і почали вимагати у директорів захоплених підприємств перереєструвати їх на так звані "ДНР" та "ЛНР". Також окупанти заявили, що вже почали описувати майно. У ДТЕК підкреслили, що ці підприємства не зможуть працювати автономно, відокремившись від загальної української економіки, оскільки це невід'ємна частина економічної інфраструктури. Також в компанії додали, що не залишать в біді співробітників, які залишилися без робочого місця.

У ДТЕК звернулися за допомогою в поверненні контролю до СБУ, податкової та державних фондів.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Петро Порошенко підрахував масштаб збитків від "націоналізації".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще