Сьогодні , 17 березня, світ відзначає День Святого Патріка, який вважається покровителем ірландців. Саме цього дня, за переказами, Святий Патрік вигнав усіх змій та започаткував християнство на Ізумрудному острові.

У межах церкви це свято символізує перехід від язичництва до християнства. Ірландці настільки шанують цей день, що церква навіть дозволяє вірянам пом'якшити свій піст та дозволити собі трохи розважитися. Традиційно ірландці одягають національне вбрання та влаштовують пишне гуляння з піснями та танцями.

В країні цього дня традиційно державний вихідний.

На сьогодні це свято набуло широкої популярності й далеко за межами країни, багато народів по всьому світі відзначають День Патріка та започатковують свої традиції. Так, одним з найпопулярніших способів святкування є паради, фестивалі, посиденьки у пабах за келихом зеленого пива та різними вечірками.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

З цієї нагоди Google сьогодні презентував святковий дудл.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", російська православна церква включила День святого Патріка до календаря. Тепер на ряду з іншими святими його відзначатимуть 30 березня.