Російська православна церква включила День святого Патріка до календаря. Тепер на ряду з іншими святими його відзначатимуть 30 березня.

Про це повідомляють РосЗМІ.

Таке рішення прийняли на засіданні Священного Синоду в четвер, 9 березня. Як виявилося, разом з небесним покровителем Ірландії, до місяцеслова включили імена понад 15 святих, які шануються у західних країнах.

"При цьому враховувалися бездоганність сповідання ними православної віри, обставини, при яких відбулося прославлення, а також відсутність згадки імені святого в полемічних працях по боротьбі зі Східною Церквою і східним обрядом", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що за кордоном День святого Патрика відзначають 17 березня. РПЦ ж буде святкувати його 30 березня - це 17 число за старим стилем.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", батько "перетворив" свого малюка в лепрекона.