Коли немає апетиту - погано, а коли він надмірно хороший - ще гірше. Вчені провели кілька досліджень і змогли виявити причину шаленого апетиту.

Варто прислухатися до висновків вчених, адже вони не дарма проводять безліч досліджень, щоб зрозуміти нашу тягу до їжі і схильність до зайвої ваги.

Читайте також: Гольфіст зіштовхнув у воду алігатора, який заважав грати

Хто дотримується дієти іноді не замислюються про те, як навколишнє оточення може нашкодити правильному раціону. Як правило на апетит впливає зовнішній вигляд їжі, сервіровка, посуд, обстановка навколо. Коли, що щось відбувається не так, ми не здатні адекватно контролювати свій апетит.

До вашої уваги, портал "Знай.ua" розповість про висновки вчених, які змогли зрозуміти чому ми так багато їмо.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Обстановка хаосу
Безлад на робочому місці, в житловому приміщенні, на кухні впливає на наш апетит. Коли навколо безлад, наше тіло автоматично перебудовується на стан хаосу. Бруд і розкидані речі приводять нас до маленького стресу, який важко виявити неозброєним оком. А як правило після стресу нам завжди хочеться заїсти пережитий момент.
Вчені провели експеримент: кілька жінок перебували в чистій кімнаті, а інші в брудній. Після певного часу вчені зробили виявили, що жінки в неприбрана кімнаті з'їли приблизно на 70 калорій більше, ніж ті, які знаходилися в чистій кімнаті.


Хаос призводить до переїдання!

Тиша
Коли ми відволікаємося на сторонні речі і при цьому намагаємося в цей час поїсти, ми не насолоджуємося їжею і тому почуття голоду нас не покидає. Ми повинні бути в тиші, бачити їжу в своїй тарілці, насолоджуватися смаком і тоді ми не будемо переїдати. Коли ми відволікаємося на перегляд фільму або виконуємо роботу, втрачається почуття пильності і тому в процесі ми з'їдаємо більше.

Дзеркало на кухні
Дуже жорстокий, але працює метод. Необхідно повісити дзеркало на кухню перед обіднім столом, де ви зазвичай трапезуєте. У відображенні ви будете бачити свої порції і ваш погляд з боку покаже скільки їжі ви поглинаєте за один раз. Якщо ви живете одна, можете їсти в нижній білизні, хоча це виходить за рамки культури і етики, але якщо ви будете бачити своє тіло і порції в дзеркальному відображенні, то підсвідомість буде автоматично буде відштовхувати від таких порцій, а особливо, коли ваша їжа не зовсім корисна.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що через кілька тижнів дієти і боротьби з спокусами хочеться себе якось нагородити. Найчастіше люди думаю про те, що вживши один гамбургер за стільки часу ніяк не вплине. Це виправдання себе і своїх бажань. Поверніться до прочитання корисних статей про шкоду подібної їжі.