У населеному пункті Гола Пристань на Херсонщині відбувся ювілейний десятий фестиваль "Український кавун – солодке диво".

Як повідомляє procherk, заступник голови Херсонської облдержадміністрації Михайло Мельник розказав про кавуновий бізнес в області.

"Херсонщина, як і вся Україна, потроху рухається до Європи, у цивілізований вільний світ. Але не втрачає при цьому своєї самобутності. Тож і в Голій Пристані, як і в Австралії, проходить кавуновий фестиваль. Кавуни тут головами не розбивають. З них хіба що роблять квіти", - сказав чиновник.

Найбільшого велетня-кавуна, вагою 21 кілограм, виростив підприємець із Голої Пристані, який зазначав, що жодних нітратів ягода не містить, вирощувалася добросовісно без усіляких добавок.

Гості фестивалю побачили першу скульптуру у вигляді кавуна, виготовлену спеціально для події. Наступного року пообіцяли скульптуру помідору.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Місцеві мешканці виробляли різноманітні фігури з ягід. На фестивалі обирали найбільший кавун, диню та гарбуз.

Програма свята була дуже насиченою: виставка-ярмарок, дегустація, продаж у великому асортименті баштанних культур та іншої сільськогосподарської продукції, концертно-розважальна програма, ігри, конкурси.

Читайте також: Шкіряні маски в стилі Steampank показали на фесті в Одесі (фото)

Нагадаємо, що реалізація цього проекту стала можливою завдяки підписаному у лютому місяці цього року Меморандуму про співпрацю між Херсонською обласною державною адміністрацією та проектом "Агроінвест" Агентства США з міжнародного розвитку. Орієнтований об'єм обігу товарів на ринку становитиме 300-400 тонн кавунів у день.