Офіцери штабу АТО повідомили, що ситуація на сході протягом ночі і дня була напруженою.

Як повідомляє прес-центр у Facebook, терористи активно продовжували обстрілювати українські позиції з озброєння, що мало бути відведене від лінії розмежування.

Військові зазначили, що найбільш напруженою була ситуація на Маріупольському напрямку.

З опівночі і до 10 ранку, бойовики тричі зі 122-міліметрової артилерії обстрілювали бойові блок-пости воїнів АТО у селищі Старогнатівка.

Терористи використали артилерію калібру 152 міліметри при атаках на Старогнатівку та Богданівку. Перша атака відбулась о 16 годині.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

По Богданівці було три атаки. Остання відбулась о п'ятій ранку, тоді терористи використали 82-міліметрові міномети і 122-міліметрову артилерію.

О сьомій ранку сепаратисти атакували мирні квартала Чермалика. Били з мінометів. А о десятій годині обстріляли з артилерії приватний сектор у селищі Миколаївка.

На Донецькому напрямку терористи використали стрілецьку зброю. Авдіївку атакували з мінометів 120 калібру близько п'ятої години дня.

Неспокійно було і на Луганському напрямку - близько шостої ранку терористи з артилерії калібру 152 міліметри та 82-міліметрових мінометів атакували бійців АТО в Сизому.

Читайте також: "ДНР" передала Україні 12 полонених, але один відмовився від обміну

У штабі АТО підрахували, що з опівночі і до 18 години бойовики 54 рази порушили режим припинення вогню. З них 11 разів окупанти застосовували артилерію, 16 – гранатомети.

Нагадаємо, що сьогодні речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник наголосив, що минулої доби загинули семеро військових.