23 серпня Рахів втретє перетворився на велосипедну столицю України. На старт цього цікавого та складного марафону вийшло 130 учасників з 40 міст України, а також гості з Білорусії. Багато спортсменів-аматорів готуються до марафону цілий рік, для того, щоб подолати дистанцію в 78 кілометрів, з набором висоти 3 тисячі метрів.

Маршрут проходив полонинами Теринтин та Перелісок, слідував повз гору Стара, траверсував Близницями, йшов полониною Флантус, заходив під гору Кобилу і, через село Косівська Поляна, повертався до Рахова, - повідомляє Закарпаття спортивне.

Найшвидший учасник з Харкова подолав дистанцію за 4 години 50 хвилин. Більш коротка дистанція в 48 кілометрів дала можливість випробувати себе широкому колу велосипедистів. Переможець цього маршруту фінішував з часом 2 години 30 хвилин.

Читайте також: Львів'яни влаштували "тверезий" забіг на двадцять кілометрів (фото)

Змагання проходило в шести категоріях, переможців нагородили незвичайними кубками – декоративними гуцульськими бартками. Дівчат за перемогу нагородили справжніми гуцульськими коронами, а чоловіки отримали мисливські капелюхи.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

На трасі про безпеку учасників дбали волонтери на дев'яти контрольних пунктах. Серед них місцеві лісники, мисливці, представники МНС та правоохоронних органів, підприємці, школярі. Марафон "Стежками опришків" є прикладом спільної роботи місцевої громади та велосипедних активістів з усієї України, що в підсумку дає можливість проводити спортивні змагання на дуже високому рівні.