До Оболонського РУ надійшла заява від двох чоловіків про те, що відносно них вчинено шахрайство, у результаті якого їх ошукали на майже 80 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління МВС України в місті Києві.

"Товариші розповіли правоохоронцям: нещодавно вони натрапили в Інтернет-мережі на оголошення, у якому йшлося про те, що молодий підприємець хоче відкрити два невеличкі магазини в Київській області. Для того, аби придбати необхідне обладнання та продукти для початку роботи, необхідні були інвестиції - 80 тисяч гривень. Через деякий час майбутні "інвестори" зустрілися із підприємцем, яким виявилася молода жінка. Вона у подробицях розповіла свій бізнес-план. У договорі були прописані всі деталі співробітництва, зокрема власниця мала віддавати інвесторам 25% від щомісячного прибутку магазинів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рівень шахрайства за кредитними картками сягнув $16 млрд

Підписавши договір, кияни віддали гроші підприємцю. Спочатку жінка постійно телефонувала і розповідала про успіхи їхньої справи. А потім перестала виходити на зв'язок. Тоді товариші вирішили навідатися за вказаною у договорі адресою. Замість "успішних" магазинів чоловіки побачили дві занедбані будівлі із забитими вікнами і дверима.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Співробітники кримінального розшуку Оболонського районного відділення міліції встановили особу спритниці. Нею виявилася несудима уродженка Київської області. Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за шахрайство, максимальне покарання, яке передбачає стаття, обмеження волі на строк до трьох років.