Сьогодні вранці Київ затягнуло смердючим димом.

Про це користувачі соціальних мереж скаржаться у соціальних мережах. На дим нарікають мешканці Троєщини, Оболоні, Дарниці, центральної частини міста тощо.

"Воскрєсєнка вся в диму. Тупо нічим дихати. А як у вас почався ранок?", "Парфюм "З димком" на всіх і на кожному. Будь в тренді", "Якось сіро і смердючо. Дим...", - жаліються у соцмережах.

Читайте також: До гасіння масштабної пожежі на Київщині залучили два гелікоптери (відео)

Причиною диму у столиці могла стати пожежа лісу під Броварами. Також у Київській області палають торф'яники та ліси.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"О 16:30 31 серпня між селами Коблиця та Великий Ліс Бородянського району на території "Іванківського агролісу" та "Клавдіївського лісгоспу" виникла пожежа хвойного лісу на площі близько 24 га. Станом на 7 годину 3 вересня ліквідація пожежі триває. На місці події працює оперативний штаб на чолі з першим заступником начальника ГУ ДСНС у Київській області", - розповіли у прес-службі рятувальників.

Киянам рекомендують не відкривати вікна та обмежити прогулянки.

"Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації попереджає! У зв'язку горінням лісу між Броварами і Зазимьям, виникла ймовірність поширення продуктів горіння пожежі, що виникла в Київській області на деякі райони міста Києва", - ідеться у повідомленні КМДА.

Фахівці просять закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній і нічний час.

Обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов'язки для захисту органів дихання. У разі погіршення стану здоров'я негайно звертатися по медичну допомогу.

Рекомендації щодо захисту від задимлення, яке виникає під час пожеж:

1. За можливістю, залишити на деякий час зону задимлення. Звести до мінімуму перебування на відкритому повітрі, особливо вранці, коли концентрація небезпечних речовин – найбільша. Не робити пробіжок та прогулянок.

2. Рекомендується вживати кисломолочні продукти, підсолену та лужну воду. Обмежте вживання солодкої газованої води.

3. Дуже важливо приймати полівітаміни (якщо немає протипоказань).

4. За посилення запаху гарі рекомендується одягати захисні маски. Особливо це стосується літніх людей, та тих, хто страждає на діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень, алергію. У приміщеннях краще проводити вологе прибирання, як мінімум раз на день, а віконні та дверні отвори завішувати вологою тканиною (простирадлами, марлею).

5. Кілька разів на день приймайте душ.

6. Частіше промивайте ніс і горло морською водою, фізіологічним розчином.

7. У їжі перевагу надавайте фруктам і овочам, іншим стравам, багатим на мінеральні речовини.

8. Не вживайте алкоголь. Не куріть. Це провокує розвиток гострих і хронічних захворювань дихальної системи.

9. Якщо у вас з'явилися задишка, кашель – зверніться до лікаря.

10. Якщо є хронічні захворювання – виконуйте вказівки вашого лікаря.

11. Користуйтеся приміщеннями, де є очищення повітря і працюють кондиціонери.

Нагадаємо, в Києві в Білодібровскому лісництві Дарницького лісопаркового господарства горить 15 га лісу, гасіння ускладнюється породними умовами.